İzleme ve Değerlendirme Toplantıları

Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi kapsamında yürütülmekte olan izleme ve değerlendirme toplantıları çerçevesinde Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Ömer ÇOMAKLI ve Rektör Yardımcılarımızın katılımı ile gerçekleşen toplantıda Fakültemiz Dekanı Sayın Prof. Dr. Yavuz Selim SAĞLAM sunumlarını gerçekleştirdi.
Yapılan sunumda, Fakültemizin 2022 yılında ulusal akreditasyon kuruluşu VEDEK’e tam akredite Fakülte olduğu, uluslararası akreditasyon çalışmalarının devam ettiği, 2022 yılında 4 adet TÜBİTAK projesinin kabul edildiği belirtildi. Ayrıca İngiltere merkezli uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından hazırlanan ‘THE 2023 Konu Sıralaması (World University Rankings by Subject)’ verilerinde Fakültemizin Yaşam Bilimleri (Life Sciences) ana konu başlığında 2023 yılında Türk Üniversiteleri arasında Veterinerlik Bilimi (Veterinary Science) alt konu başlıklarında 1. sırada yer aldığı ifade edildi. Yine uluslararası ranking kuruluşu SCIMAGO’nun verilerine göre Fakültemizin, Üniversitemizde birinci sırada Dünya’da ise 191 sırada yer aldığı belirtildi.